.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για τα 72 χρόνια από την εκτέλεση των 49 Προκρίτων

O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση για τα 72 χρόνια από την εκτέλεση των 49 Προκρίτων:
«Οι 49 Πρόκριτοι οι οποίοι εκτελέσθηκαν πριν 72 χρόνια στην Παραμυθιά, αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα της βιαιότητας και της εκδικητικής μανίας των Γερμανικών κατοχικών δυνάμεων και των καιροσκόπων Τσάμηδων, που ως αντίποινα για τον αγώνα των Θεσπρωτών για
την ελευθερία, εκτέλεσαν 49 συμπατριώτες μας.
Οι 49 εκτελέσθηκαν ως αντίποινα για έναν λαό που ποτέ δεν αποδέχτηκε την σκλαβιά, την υποδούλωση, την ταπείνωση. Πάντα αντιστεκόταν και προσπαθούσε να αποκτήσει το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης υπόστασης, την ελευθερία.

Τιμώντας σήμερα την μνήμη τους, τιμούμε παράλληλα και την ιστορία μας, γιατί αν χάσουμε την ιστορική μας μνήμη, το μέλλον μας θα είναι δυσοίωνο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.