.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ



Φέτος, το Σεπτέμβρη, ολοκληρώθηκε το «Θέατρο του Παραλόγου» που επικρατεί στην παραλία της Πάργας και πιο συγκεκριμένα, στην παραλία Μπροστά Κρυονέρι Πάργας.

Το σύντομο ιστορικό της περιοχής αυτής δηλώνει ότι, πριν 2 χρόνια, οι άδειες για τις ξαπλώστρες στη συγκεκριμένη παραλία (Μπροστά Κρυονέρι Πάργας) δίνονταν σε ιδιώτες κατόπιν δημοπρασίας. Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, αυτό άλλαξε, χωρίς όμως να αντιμετωπιστεί αυτή η αλλαγή όπως θα έπρεπε και να υπάρξει σωστή ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων.

Το αποτέλεσμα: επικράτησε «μεγάλος χαμός» καθ’ όλη τη διάρκεια της τόσο σημαντικής (πολυδιάστατα) τουριστικής σαιζόν, σε μια παραλία από τις πιο τουριστικές, όχι μόνο της περιοχής της Πάργας αλλά και της χώρας μας συνολικά.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, ο τουρισμός της Πάργας ολοένα και
αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο, ενώ τα τελευταία χρόνια διαφημίζεται η Πάργα και οι παραλίες της και στο εξωτερικό – και μάλιστα εκτεταμένα. 


Αρχικά, καταφέραμε και συνοψίσαμε το «έργο» σε 8 «πράξεις»:


ΤΑ 8 ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ

1.Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Η άδεια δίνεται στα καταστήματα, από την κρατική αρχή, έναντι 27€ / ανά τ.μ.
2.ΙΔΙΩΤΕΣ vs ΛΙΜΕΝΙΚΟ: οι ιδιώτες κάνουν προσφυγή κατά της απόφασης αυτής του Λιμενικού Ταμείου.
3.ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ / ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ: η αποκεντρωμένη διοίκηση της Ηπείρου, στη συνέχεια, ακυρώνει τις άδειες αυτές.(Σεπτέμβριο 2015)
4.ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ: μετά, έρχεται το Λιμεναρχείο και κόβει πρόστιμα σε όλους τους καταστηματάρχες, οι οποίοι δεν είχαν ειδοποιηθεί.
5.ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ: παράλληλα, έρχεται και η Κτηματική Υπηρεσία Πρέβεζας και επίσης κόβει πρόστιμο στους καταστηματάρχες, οι οποίοι δεν είχαν καμία ενημέρωσει για την ανακάλεσει της άδειας τους.
6.ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
7.ΛΙΜΕΝΙΚΟ vs ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ: το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κάνει προσφυγή κατά της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου.
8.ΙΔΙΩΤΕΣ vs ΔΛΤ: οι ιδιώτες κάνουν αγωγή για διαφυγόντα κέρδη στο ΔΛΤ. 

Καθώς, λοιπόν, παρακολουθεί κανείς όλον αυτόν το χαμό, παρατηρεί ότι ενώ πέρσι οι ξαπλώστρες στην παραλία ανήκαν στους ιδιώτες, φέτος οι ξαπλώστρες ανήκουν στα μαγαζιά που βρίσκονται πάνω από την παραλία Μπροστά Κρυονέρι της Πάργας. Ωστόσο, αυτό άρεται από την αποκεντρωμένη διοίκηση της Ηπείρου, και χωρίς να ειδοποιηθεί κανείς από τους καταστηματάρχες, λαμβάνουν όλοι πρόστιμα από το Λιμενικό και την Κτηματική υπηρεσία Πρέβεζας.Και μέσα στον κακό χαμό έσπειραν την διχόνοια μεταξύ των Παργινών ιδιωτών και καταστηματαρχών.



Από την άλλη πλευρά, αν κανείς κοιτάξει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο σύνολό τους, αποκτά μια θεμελιώδη απορία σχετικά με αυτό το «Θέατρο του Παραλόγου»....


…τελικά, ποιός είναι ο υπεύθυνος τέλος πάντων?

πηγη  http://patatoukos.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.