.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Νοσοκομείο Πρέβεζας: Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση φορέων με τον Υπουργό Υγείας

Χωρίς καμιά ουσιαστική δέσμευση ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση των φορέων της Πρέβεζας με τον Υπουργό Υγείας Αδρ. Ξανθό.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι 2 βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, ο προσωρινός Διοικητής του Νοσοκομείου και δύο εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Σχετικά με το μείζον θέμα της στελέχωσης του  νοσοκομείου και των κλινικών που έχουν άμεση ανάγκη ιατρών ο Υπουργός απάντησε πως έχει γίνει μια πρώτη κατανομή των προσλήψεων και παρέπεμψε τους εργαζόμενους στην 6η ΥΠΕ στην οποία και ο ίδιος θα παρέμβει ώστε να προχωρήσει η συζήτηση.
Σχετικά με την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων προσλήψεων δεν δεσμεύτηκε για
κάποιο κονδύλι, λέγοντας μόνο ότι θα γίνει μια προσπάθεια να δοθούν χρήματα από αυτά που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στα Νοσοκομεία
Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν περίπου 3500 μόνιμες προσλήψεις και μάλιστα ως το τέλος του 1ου εξαμήνου του χρόνου. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι οι προσλήψεις αυτές δεν έχουν προκηρυχθεί οπότε το χρονοδιάγραμμα εξαμήνου φαντάζει απίθανο.
Στη συζήτηση αναφέρθηκε το θέμα της ανέγερσης νέου νοσοκομείου για το οποίο ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση από τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείο για το πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι έτοιμος να παραχωρήσει το οικόπεδο ενώ ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για την ύπαρξη προμελέτης. Από την πλευρά του ο Υπουργός τόνισε πως χρηματοδότηση δεν υπάρχει ούτε από τις δημόσιες επενδύσεις αλλά ούτε και από το ΕΣΠΑ. Θα γίνει μια προσπάθειά είπε να βρεθούν χρήματα ίσως από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με ένα χαμηλότοκο δάνειο, ωστόσο για να γίνει αυτό θα ελεγχθούν οι κτιριακές προτεραιότητες όλων των Νοσοκομείων της Χώρας.
Εν κατακλείδι ο υπουργός προφανώς έδειξε κατανόηση για τα προβλήματα του νοσοκομείου της Πρέβεζας, δυστυχώς όμως οι δεσμεύσεις του ήταν σε επίπεδο προσπαθειών και όχι υλοποίησης… Ελπίζουμε μέχρι να γίνουν οι προσπάθειες πράξη το νοσοκομείο να μην καταρρεύσει….

πηγη http://www.prevezatoday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.