.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Συνέντευξη: Κατερίνα Ντάση - Όραμα για μια κοινωνία ανθρώπινη! Παρουσίαση του βιβλίου “Η γέφυρα της Ζωής”

Η  "Γέφυρα της ζωής"  είναι μία τρυφερή αισιόδοξη ιστορία που αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες και στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει όλη την κοινωνία για να ακολουθήσουν τον δρόμο του εθελοντισμού και της προσφοράς μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μία πράξη πολιτισμού, παιδείας, ανθρωπιάς, σεβασμού προς την ίδια την ανθρώπινη ζωή...


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  ''Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ''



Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΝΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ - ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ


ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΙΜΑ, ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΖΩΗ



ΤΟ βιβλίο θα παρουσιαστεί στο θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 7.30.

Διαβάστε στην συνέχεια την συνέντευξη με την συγγραφέα Κατερίνα Ντάση που δόθηκε για το περιοδικό Step:

Κατερίνα Ντάση: Όραμα για μια κοινωνία ανθρώπινη!

Η Κατερίνα Ντάση η οποία μένει στην  Βαλανιδοράχη Πρέβεζας, παρουσίασε το βιβλίο της "Η γέφυρα Ζωής", ένα βιβλίο που έχει ήδη κερδίσει τους αναγνώστες καθώς μέσω της μυθοπλασίας περνάει ένα ισχυρό μήνυμα για τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία. Το περιοδικό Step συνάντησε την συγγραφέα λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του βιβλίου στο Καναλάκι.

Το νέο σας βιβλίο έχει τίτλο  “Η γέφυρα της Ζωής”  . Που αναφέρεται το βιβλίο;

Το βιβλίο  “Η γέφυρα τη ζωής” είναι λογοτεχνικό βιβλίο που
αναφέρεται στον εθελοντισμό και την εθελοντική αιμοδοσία. Το πλήθος των μηνυμάτων, όπως αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, αγάπη, φιλία, συνύπαρξη των λαών, ελπίδα, αδελφοσύνη, φιλοξενία, εθελοντισμός, συνδημιουργία, ήθος , προσδοκία,  ανεξάρτητη σκέψη και νίκη του Καλού,  μεταδίδονται μέσω της  όμορφης πλοκής που κινείται μεταξύ του ονείρου και της πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας μαγευτικές  εικόνες της φύσης, ιστορία και προφορική λαϊκή παράδοση  του Φαναρίου που όλα υφαίνονται με δεξιοτεχνία για να συνθέσουν την όμορφη ιστορία των δύο παιδικών ηρώων, του Εθελοντή και της Αμηχανίας.

Πώς προέκυψε η ανάγκη να γράψετε ένα βιβλίο με τέτοια υπόθεση;
Η ανάγκη προέκυψε  όταν μου ζητήθηκε να βρω έναν τρόπο προσέγγισης των παιδιών για να μιλήσει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελπίς Φαναρίου στα παιδιά της περιοχής μας για την εθελοντική αιμοδοσία. Κι εγώ σκέφτηκα να γράψω ένα μικρό θεατρικό δρώμενο που εκείνο μετά από επεξεργασία και ιδιαίτερη  ενασχόληση  τριών ετών πήρε την τελική μορφή που έχει σήμερα   “ Η  γέφυρα της ζωής”.
Κατά την συγγραφή του βιβλίου, ή και πριν την συγγραφή είχατε κάποιο κεντρικό στόχο;
Ο κεντρικός στόχος ήταν η μετάδοση  του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας, αποτελώντας το συγκεκριμένο λογοτεχνικό βιβλίο εφόδιο και εργαλείο για Σχολεία, Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, εκπαιδευτικούς και γονείς ώστε να οδηγήσει στην εύκολη προσέγγιση των παιδιών αλλά και των μεγάλων που χρειάζεται να  τους υπενθυμίζουμε συνεχώς την ύψιστη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος.  Ήθελα να είναι ένα βιβλίο που θα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και όνειρα. Και το καταφέρνει!
Γενικά τι σημαίνει για εσάς ο εθελοντισμός και η προσφορά αίματος;
Ο εθελοντισμός και η προσφορά  αίματος σημαίνει για μένα αγάπη προς τον συνάνθρωπο,, δείγμα πολιτισμού, ενδιαφέρον για τον διπλανό μου, ενδιαφέρον για την βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής, αγωνία για την ανθρώπινη κοινωνία που συνεχώς αποξενώνεται από τις  πανανθρώπινες αξίες και περιορίζεται στον εγωκεντρισμό και την ανταγωνιστική σχέση που καταλήγει να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος με το κυνήγι του κέρδους, αγνοώντας την αξία των άυλων πνευματικών αγαθών και το εφήμερο της εγκόσμιας ζωής.
Τι άλλο συγγραφικό έργο έχετε κατά νου;
Το θέμα που πραγματεύομαι τώρα είναι η σημασία της δωρεάς οργάνων σώματος. Θα αποτελεί και το δεύτερο μέρος της γέφυρας της ζωής.
Τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε;
Κλείνοντας,  αυτό που θέλω να προσθέσω είναι: η έγνοια μας για την κοινωνία εκφράζεται όχι με κριτική  και παθητική στάση αλλά με ενεργό δράση που θα την διέπει το πνεύμα της ηθικής και  του ήθους στηριζόμενη  σε αξίες όπως  η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά,  το όραμα για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη και πιο ευτυχισμένη.







   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.