.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Συγκινητικό.. Δεκάδες Γιαννιώτες εθελοντές δότες μυελού οστών

Τριακόσιοι περίπου Γιαννιώτες, ανάμεσά τους πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί κι αθλητές, ανταποκρίθηκαν σε μία δράση αγάπης και προσφοράς κι έγιναν δότες μυελού των οστών.
Την εκδήλωση ευαισθητοποίηση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, με τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία άξια πολλών επαίνων που πρέπει να βρει κι άλλους μιμητές. 
Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά απλή και
μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την περίπτωση όπου θα υπάρξει συμβατότητα μεταξύ ασθενούς και δότη.
Ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών μυελού είναι μικρός και πρέπει να γίνουν συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς για να δημιουργηθεί μία τράπεζα με τουλάχιστον 60.000 εθελοντές δότες.
Τα μοσχεύματα από εθελοντές δότες που παίρνουν οι Έλληνες ασθενείς, παιδιά κι ενήλικες, προέρχονται στην πλειοψηφία τους από το εξωτερικό, διότι ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών είναι ιδιαίτερα μικρός. Αυτό δεν οφείλεται σε αδιαφορία και σε έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά σε έλλειψη ενημέρωσης.
Η εγγραφή Ελλήνων στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί η κοινή καταγωγή αυξάνει τις πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη για έναν Έλληνα ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση.
Αν αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών, θα μπορεί να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα για την πλειοψηφία των ασθενών, χωρίς απειλητικές για τη ζωή τους καθυστερήσεις και µε μηδαμινό κόστος.

πηγη http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.