.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί κάποια ζωή στην Πρέβεζα...» - Ήρθε η ώρα του ξεσηκωμού για το Νοσοκομείο

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου της Πρέβεζας ευρεία σύσκεψη φορέων, συλλόγων, σωματείων και συλλογικοτήτων,  έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, με αφορμή την πρόταση-σοκ της 6ης ΥΠΕ για
κοινή λειτουργία εφημέρευσης του χειρουργικού τομέα των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας.
IMG 2079
Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν, εκτός από μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πρέβεζας, Μιλτιάδης Κλάπας (Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας) και Γιάννης Νόβας (Λαϊκή Συσπείρωση), εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, του Συλλόγου Γεωπόνων, του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Π.Ε. Πρέβεζας, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ α’ βαθμού των Δήμων του Ν. Πρέβεζας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας, μέλη του ΚΚΕ και της γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.
IMG 2078
Υπήρξαν τοποθετήσεις εμπεριστατωμένες για την κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝ Πρέβεζας, ωστόσο η ατάκα εργαζόμενης στο ΕΚΑΒ: «Λένε αστεία πράγματα. Λένε να παίζουμε με τον κόσμο», ταρακούνησε τους παρευρισκόμενους, καθώς όπως ειπώθηκε από τους συγκεντρωμένους: «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί κάποια ζωή στην Πρέβεζα...».
IMG 2089
Είναι απαραίτητο να καταγράψουμε ότι Παρασκευή και Σαββατοκύριακο το Νοσοκομείο θα μείνει χωρίς εφημερεύοντα αναισθησιολόγο και χειρουργό, ενώ για 15 ημέρες το Μάρτιο το ΓΝ Πρέβεζας δε θα έχει αναισθησιολόγο και χειρουργό.
Παράλληλα διευκρινίστηκε κυρίως από τα μέλη του ΠΑΜΕ ότι στον αγώνα που θα δοθεί θα πρέπει: «Να ξέρουμε με ποιους είμαστε μαζί και ποιους θα βάλουμε απέναντι».
Σε όλους τους τόνους υποστηρίχθηκε η άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και συντονισμός στον αγώνα με τους εργαζόμενους στο ΓΝ Λευκάδας και θα πρέπει να αναθεωρηθεί όσα αναφέρει για τη μετακίνησή τους η απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου.
Παράλληλα προτάθηκαν δυναμικές μορφές κινητοποίησης (π.χ. κατάληψη Εφορίας, ελεύθερη διέλευση από τα διόδια του Ακτίου κ.α.), το ενδεχόμενο μίας παμπρεβεζάνικης απεργίας, ενώ θα πρέπει ο αγώνας να έχει χαρακτήρα καθολικό και μαζικό.
Τελικώς θα σταλεί σε όλους τους φορείς/σωματεία ένα ψήφισμα καταδίκης της πρότασης της 6ης ΥΠΕ και θα ζητείται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης. 

πηγη http://www.atpreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.