.

Περιοδικό Step

Περιοδικό STEP: Η διαφήμιση στο περιοδικό είναι επένδυση, χιλιάδες μάτια θα δουν την επιχείρηση σας Στηρίξτε το περιοδικό STEP, κάντε μια ετήσια συνδρομή... Stepperiodiko.blogspot.gr: Καθημερινή ενημέρωση, αφιερώματα, ειδήσεις. Το blog που κάθε μήνα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων αναγνωστών

...

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ιταλοί ακτιβιστές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έφτασαν λίγο μετά της 8 το πρωί του Σαββάτου, διακόσιοι Ιταλοί ακτιβιστές, μέλη κοινωνικών κέντρων, εργαζόμενοι σε προγράμματα αλληλεγγύης, φοιτητικοί σύλλογοι και Πανεπιστημιακοί που την προηγούμενη μέρα ξεκίνησαν από την Ανκόνα, με
σκοπό να κατευθυνθούν προς την Ειδομένη.
Μαζί τους, έχουν υλικό για βοήθεια προς τους πρόσφυγες, ρουχισμό και είδη πρώτων βοηθειών. Στην Ειδομένη πέρα από τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, θα επιχειρήσουν να βελτιώσουν τις υποδομές (τρεχούμενο νερό, φωτισμός κ.α.).
akti italoi2
Σε δηλώσεις στους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας σημείωσαν: "Η αλληλεγγύη είναι εδώ. Κόντρα στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, ενάντια στη συμφωνία που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Ε.Ε. και την Τουρκία και ουσιαστικά οδηγεί στην απέλαση όλους αυτούς τους ανθρώπους. Είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, παλεύουμε για ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε.-φρούριο, από τις πολιτικές μνημονίων, λιτότητας και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Γιατί είναι άλλο η αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ιταλίας που συνεργάζεται με την Αλβανική κυβέρνηση και κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα και άλλο η έμπρακτη Αλληλεγγύη του λαού της Ιταλίας."
Tους Ιταλούς ακτιβιστές υποδέχτηκαν στο λιμάνι μέλη ανθρωπιστικών και εθελοντικών οργανώσεων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΟ Ηγουμενίσας. Αναχώρησαν για την Ειδομένη με 4 λεωφορεία και τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

πηγη http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην προσβάλλουν. Τα προσβλητικά σχόλια δεν θα αναρτώνται ή θα διαγράφονται.

.